Rsz 11uab nordan 003

Fiksuojame augimą

Pasibaigus pirmiems keturiems šių metų mėnesiams, UAB „NorDan“ skaičiuoja augimą. Palyginus su 2020 m. tuo pačiu laikotarpiu, įmonės gauti užsakymai didėjo 29 proc. ir siekia 4,7 mln. Eur. Rezultatams įtakos turėjo daugiau nei 40 proc. išaugusi aliuminio gaminių paklausa užsienio rinkose, ypač – Norvegijoje.

„2020 m. prasidėjus pandemijai ir įsivyravus neapibrėžtumui, investicijos į komercinės ir gyvenamosios paskirties NT objektus mūsų rinkose sulėtėjo. Tačiau pats poreikis niekur nedingo ir, atrodo, nusikėlė į 2021-uosius. Praėjusius metus užbaigėm viršydami 10 milijonų eurų pardavimų apyvartą, augome daugiau nei 20 proc. lyginant su 2019 m. Šiais metais gaminame beveik 30 proc. daugiau nei 2020 m. tą patį periodą. Sėkmingai vykstanti vakcinacija Europoje mažina neapibrėžtumą ir didina vartotojų pasitikėjimą. Tą labai jaučiame mes,“ – pasakoja UAB „NorDan“ direktorius Giedrius Žilėnas.

uPVC langų ir durų pardavimų apimtys Norvegijoje smuko, tačiau didėjo Baltijos šalyse ir Švedijoje. Nors atsiliekama nuo suplanuoto biudžeto, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu uPVC gaminių užsakymai augo 10 proc. ir sudarė 1,3 mln. Eur.

Rekordiškai sėkmingas balandis, kai langų ir durų buvo pagaminta už 1,2 mln. Eur, leido UAB „NorDan“ pasivyti suplanuotas pardavimų bei gamybos apimtis ir pozityviai žvelgti į ateitį. Ir toliau prognozuojamas ženklus aliuminio langų ir durų paklausos augimas, todėl jau birželį įmonė 15 proc. didins gamybos pajėgumus.

„Augant mūsų gaminių paklausai Skandinavijos ir Baltijos šalyse, privalome nuosekliai didinti gamybos pajėgumus. Darbuotojų skaičius nuo metų pradžios išaugo nuo 70 iki 85. Birželį bus jau trečias kartas, kai pajėgumai turėtų padidėti dar 15 proc. Planuojame papildomai sukurti mažiausiai 10 naujų darbo vietų nuolatiniam darbui gamyboje. Ar papildomai nereikės didinti pajėgumų rugsėjį, spręsime liepą, matydami užsakymus trečio ketvirčio gamybai. Įprastai antrojo pusmečio gamyba būna didesnė, tad jau dabar aktyviai ieškome darbuotojų ir kviečiame jungtis prie „NorDan,“ – teigia G. Žilėnas.

Nestabdo investicinių projektų ir vykdo plėtrą

Nepaisant sudėtingos situacijos dėl COVID-19 pandemijos, gamybos pajėgumai didėja, o UAB „NorDan“ sulaukia akcininkų investicijų. Nuo šių metų balandžio atnaujintose patalpose įsikūrė įmonės administracija, birželį planuojama baigti gamybinio pastato Mažeikiuose renovaciją. 200 tūkst. Eur siekiančios investicijos padidins pastato energinį efektyvumą, o ant stogų įrengti saulės kolektoriai leis pasigaminti iki 20 proc. per metus sunaudojamo energijos kiekio. Ilgalaikiam tvariam augimui šiuo metu bendrovė atlieka procesų skaitmenizacijos ir automatizavimo galimybių studiją, kurios tikslas – ilgalaikė investicijų programa į skaitmeninę verslo transformaciją.

Artimiausiuose bendrovės planuose – naujo sandėlio statyba, fabriko vidaus ir kiemo rekonstrukcija. Numatoma investicijų vertė – 450–500 tūkst. Eur.

Bendrovė taip pat sieks išnaudoti galimybes augti naujose rinkose – Danijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje. Šiais metais aktyviai dirbama sertifikuojant ir ruošiant produktų atitikties dokumentaciją joms. Bendradarbiavimas su kitomis šiose šalyse veikiančiomis „NorDan“ grupės įmonėmis leis užtikrinti klientams optimalią tiekimo grandinę. Bendrovė tikisi, kad naujos rinkos padės tvariai augti per 2021– 2024 m. periodą.

geg. 24, 2021
Grįžti atgal

Tags used
#NorDan

NorDan · Rinkoje pirmaujanti langų ir durų gamintoja